Beneficis del tai chi

https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/a-sharper-mind-tai-chi-can-improve-cognitive-function

A mesura que envelleix, els canvis en la vostra funció mental no són una cosa a menystenir. Els canvis en el cervell que comencen al voltant dels 50 anys poden afectar la vostra memòria, així com altres funcions cognitives, com ara la possibilitat de fer malabars múltiples tasques, processar informació ràpidament i centrar-vos en detalls. A l’edat de 70 anys, una de cada sis persones té un deteriorament cognitiu lleu (que pot avançar cap a la malaltia d’Alzheimer).

En un estudi, els investigadors tenien prop de 400 homes i dones xineses amb algun deteriorament cognitiu que realitzen tai chi o un programa d’estirament i tonificació tres cops per setmana. Després d’un any, el grup tai chi va mostrar millors millores, i només el 2% d’aquest grup va avançar cap a la demència, mentre que l’11% del grup d’exercicis tradicionals ho va fer.

En un altre estudi, el Tai Chi va superar la marxa. Després de 40 setmanes de tai chi, caminar, interacció social o sense intervenció, els investigadors van comparar les imatges de ressonància magnètica i van descobrir que el volum del cervell va augmentar més en el grup tai chi. A més, aquest grup també millorava les proves cognitives.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.