Música a més de generar creixement personal i social ens porta a la espiritualitat

El poder de la música en per ella mateixa es capaç de transformar a les persones que se li acosten.Ondas meditando

No cal un entorn de docencia musical, un espai obert en el que més que  ensenyar continguts musicals, es generin espais de convivència i per compartir mitjançant la música; i des d’aquest compartir, sorgeix la possibilitat del creixement personal.

Treballar la musica amb la gent per que a través seu puguin expresar i manifestar el seu costat creatiu ajuda als infants a empoderar-se reconstruir la seva autoestima, aprendre a relacionarse  entre moltes altres coses.

Per veure’n un exemple de com la música pot trnasformar la societat podeu llegir: http://www.tendencias21.net/Proyecto-Barrios-Orquestados-musica-para-trascender-la-marginalidad_a28095.html  i  http://www.elmundo.es/cultura/2013/12/26/52bb3414268e3e93648b4596.html

La música des d’una vesant més acadèmica, però en entorns oprimits també té el poder de transformació social i cultural del entorn. facilitant la sortida econòmica i l’acostament de la cultura a entorns marginals facilitant la transfomació dels participants i millorant el seu entorn.

 

http://www.laprensalibre.cr/Noticias/detalle/45103/431/musica-genera-crecimiento-personal-e-inclusion-social

Per altra banda la musicoteràpia és una psicoteràpia creativa i innovadora que ens permet arribar allà on la paraula no pot.

És la utilització de la música i / o dels seus elements (so, ritme, melodia i harmonia) per un Musicoterapeuta qualificat, amb un pacient o grup, en un procés destinat a facilitar i promoure comunicació, aprenentatge, mobilització, expressió , organització o altres objectius terapèutics rellevants, per assistir a les necessitats físiques, psíquiques, socials i cognitives.

Per aquest motiu Kenneth Bruscia defineixi a la musicoteràpia com un “procés sistemàtic” Si aquestes condicions es donen i el tractament es passa en temps, es considera la seva la finalització quan: hagin assolit els objectius proposats, l’usuari ja no es beneficiï de les sessions ,

http://www.lamusicoterapia.com/musicoterapia-crecimiento-personal/

Alguns àmbits d’actuació del musicoterapeuta poden ser:

  • A les empreses,
  • Creixement Personal,
  • En Conservatoris de música,
  • Educació Especial,
  • geriatria,
  • drogodependències,
  • Minusvalideses neurològiques: paràlisi cerebral, lesió cerebral, epilèpsia, entre d’altres.
  • Acompanyament al dol,
  • Centres de rehabilitació i inserció social,

Però la música ens porta a l’espiritual:

235074267_4c8538bacf_oEn la nostra societat s’ha perdut el costum de cantar.

La Veu és patrimoni de cada ésser humà i és un dels instruments de comunicació més poderosos dels que disposem de temps remots. Hi ha la creença generalitzada que només aquells que posseeixen una veu privilegiada, com a cantants, actors, locutors i altres especialistes, són els únics que poden utilitzar-la.  Aquesta creença limita “dramàticament” el potencial d’expressió vocal que tots posseïm. A causa d’això i als altres condicionants emocionals, socials, culturals i educatius, la veu es confina en el nostre interior. Aquest curs ens ofereix la possibilitat que la nostra autèntica veu pugui emergir i així puguem recuperar una gran part de la nostra energia vital, capacitat d’expressió i presència.

Amb eines senzilles però eficaces, s’aconsegueix arribar a estats profunds de consciència, des dels quals la nostra veu es manifesta amb força imparable.

http://www.hermesan.es/formacion-transpersonal/musica-y-trascendencia

Eduardo Laguillo:

http://www.eduardolaguillo.com/html/home/cursos/introduccion.html

“En el nostre cor sona una música grandiosa que espera ser expressada. És a través de l’amor que això pot succeir.”

Rumi

Anuncis

Els comentaris estan tancats.