Les emocions tòxiques i els seus efectes

Un recent estudi destaca que augmenta el risc d’hipertensió entre els adults sotemesos a emocions negatives, especialment a partir dels 50 anys.

Les dones són especialment sensibles a aquestes interaccions negatives. Els investigadors afegeixen que una discussió pot tenir conseqüències físiques fins a quatre anys després de produir-se. Si la discussió es produeix amb familiars o amics, afecten físicament més que amb companys de treball .

Segons es desprèn d’una nova investigació dels científics Rodlescia Sneed i Sheldon Cohen, de la Carnegie Mellon University ( Pittsburgh ) publicat a Health Psychology . El baix nivell de glucosa pot fer-nos més agressius en una discussió.

Les discussions, els intercanvis personals desagradables o difícils i les crítiques tenen efectes en la salut mental de les persones i també en la física.

També es van observar diferències de sexe, de manera que mentre les interaccions negatives prediuen el risc d’hipertensió entre les dones, no es van relacionar amb el risc d’hipertensió en els homes.

 

“Hi ha un conjunt de proves en la investigació de la psicologia social que suggereix que les dones es preocupen més i presten més atenció a la qualitat de les seves relacions “, destaca Sneed . Aquest expert afegeix que l’estudi suggereix que les dones són especialment sensibles a les interaccions negatives . A més , els científics van trobar que el tipus de relació és important , perquè les interaccions negatives entre amics i familiars van portar a un augment en el risc d’hipertensió mentre que les trobades desagradables amb els companys de treball no marcar una diferència. Les discussions passen factura anys després “. Construir relacions sòlides i positives segons envellim resulta beneficiós per prolongar la salut “, va dir Cohen, professor de Psicologia al Col · legi Dietrich d’Humanitats i Ciències Socials.

Per a l’estudi , Sneed i Cohen van usar les dades de l’Estudi de Salut i Jubilació, una investigació de diversos anys realitzada amb 1.502 adults sans majors de 50 anys. El 2006 , es va avaluar la freqüència de les interaccions negatives (intercanvis o comportaments que implicaven demandes excessives, crítiques, decepció o altres coses desagradables) amb les seves parelles , fills , altres familiars i amics mitjançant un qüestionari , a més de mesurar la pressió arterial durant aquesta avaluació i quatre anys més tard. Els resultats mostren que cada augment en la puntuació de la interacció social negativa mitjana total s’associa amb un 38 % més de probabilitats de desenvolupar hipertensió en el període de quatre anys . Els adults d’entre 51 i 64 anys van resultar més afectats que els de 65 anys o més .

Veure més en : http://www.20minutos.es/noticia/2154097/0/discusiones-pareja/como-afectan-salud/fisico/#xtor=AD-15&xts=467263

Ara ja sabem que les emocions negatives són tòxiques per a la nostra salud.

De vegades no som conscients de les nostres reaccions i de les emocions negatives que generem i que afecten al nostre entorn, i que ens retornen.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s