La música és capaç de curar malalties

Mirant articles de musicoteràpia per documentar les xerrades que faig he trobat un article de cosmo caixa que ens recorda la documentació cientifica que avui en dia hi ha sobre el potencial transformador que té la música sobre el nostre cervell.

activitat musicoterapia jubilats davidActualment molta investigació està dirigida a estudiar els possibles efectes de la pràctica musical en el desenvolupament de les persones, especialment durant la infància. Aprendre a tocar un instrument podria ajudar a controlar les emocions, a desenvolupar habilitats lingüístiques i matemàtiques, a augmentar la concentració i l’autoconfiança ia millorar les relacions socials. Com va comentar Altenmüller, «tocar un instrument podria, fins i tot, fer una mica més intel·ligents a les persones».

http://blog.cosmocaixa.com/-/la-musica-capaz-de-curar-enfermedades

Hi ha qui ha vist que per les propietat que té la musica d’estimular les nostres emocions pot incidir a través seu en els nostres processos metabolics, i per tant curar-nos o millorar la nostra salut.

music-409011_640 El Dr.Hamer afirma haver realitzat un últim descobriment empíric: Certes melodies semblen tenir la característica d’ajudar l’organisme a curar-se, en particular en el cas de les malalties en fase de curació“, perquè les seves freqüències o vibracions actuen sobre el cervell, modificant el seu funcionament i posant fi a la fase de curació en evitar l’automatisme cerebral que produeix la recaiguda en el mateix conflicte.

http://ciencia-noetica.blogspot.com.es/2013/07/las-melodias-arcaicas-descarga-gratuita.html

Així hi ha qui ha buscat cançons per curar i n’ha fet un llistat:

Insomni:
Nocturnos de Chopin op. 9 n.º 3; op. 15 n.º 22; op. 32 n.º 1; op. 62 n.º 1)

Hipertensió:
Serenata nº 13 en Sol Mayor de Mozart

Depresió:
Música acuática de Haendel

Ansiedad:
La sinfonía Linz, k425 de Mozart

Mal de cap
Sueño de amor de Franz Listz

Augmentar la teva energia:
La obertura de Guillermo Tell de Rossini

Per això us deixo el video corresponent a l’overtura de Guillem Tell
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=EnnU-ptbFEA%5D

Per saber-ne més:

http://panoramacultural.com.co/index.php?option=com_content&view=article&id=622:la-musica-cura-enfermedades-&catid=9:bienestar

Anuncis

Els comentaris estan tancats.