La llegenda de l’origen de l’ estil yang de Tai Chi Chuan

El fundador de l’estil Yang de tai-txi-txuan va ser Yáng Lù Chán (1799-1872). Fill d’una família pobra. Va escoltar parlar de les habilitats marcials de la família Chen i va decidir traslladar-se fins a la seva vila, per estudiar amb Chén Chang Xing, el cap del clan.

Com els Chen no ensenyaven el seu art a estranys, va aconseguir entrar al seu servei. On va tenir així oportunitat d’espiar les  pràctiques de tai chi nit rere nit i practicar d’amagat.

Un dia va ser descobert, i el va provar fent que competís amb un dels seus estudiants, al veure la seva qualitat el mestre Chén Chang Xing, en lloc de castigar-lo, el va acceptar excepcionalment com a deixeble.

Yang va passar molts anys practicant fins que va tornar a la seva terra on va ensenyar tai-txi txuan. Després va anar a Beijing on va seguir ascendint fins a arribar a ensenyar el seu boxa als soldats imperials i també a la cort a la Ciutat Prohibida, on en nombrosos combats amb mestres d’arts marcials es va guanyar el sobrenom de “Yang l’Invencible

http://www.taijiquandao.com/01paginasespanol/04estilostaichi/04yang/04yang-01-origenes.htm

Veure uns moviments de tai chi chuan

[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=qbGml8XLhz8

Anuncis

Els comentaris estan tancats.