Gimnasia cerebral

xerrada vinyols

Aquesta tardor he estat fent una sèrie de conferències i xerrades per la Creu Roja  i per associacions de Dones sobre diversos aspectes de la salut integral de la persona.

  • Gimnàstica de manteniment per a la salut.
  • Gimnastica cerebral.
  • Gimnàstica emocional i creixement personal.
  • Musicoteràpia.

Una de les xerrades que més èxit ha tingut ha estat de de Gimnatica cerebral , aquí en teniu un fragment:

Activitats que em semblem fonamentals a l’hora de fomentar una cultura de la cura personal.

Ens cal mantenir una bona salut integral, mantenint el cos, les emocions i la ment en un bon estat. Per això ens cal esser conscients que vivint no n’hi ha prou, ens cal una actitud activa vers la nostra salut, fent activitats que ens estimulin i ens facin sentir bé.

Les emocions i els sentimentsintensifiquen l’activitat de les xarxes neuronals i reforcen les connexions sinàptiques. Si les emocions en el procés d’aprendre són positives, la informacióarribarà amb major rapidesa. Si el cervell detecta estres, pot rebutjar la informació. Per això en la majoria dels programes dedicats a millorar les capacitats del cervell, utilitzen formes iobjectes per fer l’entrenament d’una manera més lúdica i entretinguda.

Per millorar la nosta qualitat de vida no hem de dubtar en fer exercici físic i activitats que ens ho facin passar bé per que això ens afectarà produint una millora en tos els nostres aspectes:

“La ciència ens està confirmant la idea de que l’exercici físic és un factor d’estil de vida que pot dur a una millora en la salut física i mental durant tot el cicle de la vida. Els estudis mostren que, inclús si mai se n’ha fet, es poden gaudir de millores en la qualitat de vida a qualsevol moment. Com assenyala l’autor de l’article “millor tard que mai”.

http://benestaremocional.blogspot.com.es/2014/03/exercici-fisic-i-neuroplasticitat.html

L’efecte de l’exercici físic sobre el cervell, la seva capacitat per generar nous circuits (l’anomenada neuroplasticitat) i els beneficis sobre activitats cognitives com són la memòria, la velocitat perceptiva, les funcions executives (com per exemple el manteniment de l’atenció) i el raonament espacial (vegeu l’article a http://physical-therapy.advanceweb.com/Features/Articles/Physical-Exercise-and-Neuroplasticity.aspx).

I si voleu una mica més d’informació:

https://www.bbvaopenmind.com/10-cosas-que-cambian-tu-cerebro/

Anuncis

Els comentaris estan tancats.