Musicoteràpia per tractar malalties neurològiques

 MusicoterapiaTots els trastorns derivats del deteriorament neurològic per edat, accidents cerebrovasculars (ACV), traumatismes de crani o mal d’Alzheimer obtenen avenços en la seva recuperació a partir de tractaments de musicoteràpia. Així ho va informar la especialista Verónica Cannarozzo, president de l’Associació de Musicoteràpia de la Plata (AMuLP).


“Els últims anys l’avanç de la disciplina va permetre comprovar els notables èxits obtinguts en la recuperació de pacients amb diferents afectacions neurològiques, del llenguatge, en les capacitats cognitives i sensorials, restaurant les funcions de les persones per aconseguir una millor qualitat de vida” , va destacar Cannarozzo.

 “La tasca del musicoterapeuta és reconèixer les possibilitats expressives del pacient per treballar a partir d’elles i recuperar les capacitats perdudes o retardar el deteriorament en el cas de les malalties degeneratives. Al cap d’un temps els resultats són eloqüents “

Stefan Koelsch, doctor en neurociència, músic i psicòleg, neurobiòleg i sociòleg es va especialitzar en estudiar què passa entre el nostre cervell i la música. Volia entendre com funciona la ment, i la música és la millor eina per a això.

Als nens als quals se’ls estimula el llenguatge musical aprenen més ràpid els processos del llenguatge, els matisos, la sintaxi i l’habilitat d’escolta; i tenen menys problemes de dislèxia. Cantar o fer música és molt beneficiós per a ells.

 En els tractaments dels trastorns emocionals estem fent un estudi amb persones que pateixen depressió, els fem tocar i cantar junts.Milloren i no té efectes secundaris com les drogues, però encara no podem donar conclusions científiques.

 Estem observant cientificament com provocant a persones diferents emocions i veiem quines xarxes inicien, mantenen o finalitzen aquestes emocions i quins processos cerebrals provoquen que s’acceleri el cor, que suïn les mans, es dilatin les pupil · les o s’alteri la digestió, de fet tots els òrgans reaccionen, incloses les hormones i el sistema immunitari.

 Per a saber-ne més llegiu els arcicles Originals: http://www.docsalud.com/articulo/4182/musicoterapia-para-tratar-enfermedades-neurol%C3%B3gicas

 http://www.lavanguardia.com/lacontra/20110817/54201280756/la-musica-puede-variar-profundamente-el-cerebro.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s