La musicoteràpia per millorar la salut en majors de 50

La música suau i lenta sol ser calmant i relaxant , de manera que ajuda a mitigar els patiments
PAOLA MANTILLA

Els beneficis de la musicoteràpia inclouen una major relaxació , concentració i l’alleujament d’alguns símptomes de malaltia mental . La música suau i lenta sol ser calmant i relaxant , de manera que ajuda a mitigar els patiments físics que es poden veure agreujats per un major estrès .

Les persones que tenen malalties mentals caracteritzades per la depressió o l’ansietat sovint experimenten estats d’ànim més equilibrats després de la teràpia , també és útil per millorar les habilitats cognitives de la gent gran .

Beneficis

Els beneficis de la teràpia de la música s’estenen als pacients que pateixen del cor , molts dels quals presenten una disminució del nombre de complicacions cardíaques . Escoltar música que té batecs lents i suaus pot reduir la pressió arterial i disminuir la freqüència cardíaca . Menys dolor i una disminució de la necessitat d’oxigen també s’han observat en pacients després de les sessions de teràpia de música .

Els pacients quirúrgics també es beneficien de la música amb una disminució de l’ansietat , una menor necessitat d’anestèsia durant els procediments i menys medicació després de la cirurgia . Al quiròfan , els cirurgians es veuen afavorits perquè els relaxa i permet que es concentrin en el procediment . La reducció de l’estrès és un dels molts beneficis de la musicoteràpia , ja que allibera endorfines que contribueixen a una major tranquil · litat , millora del son i augment de la productivitat .

Els estudis han demostrat que la música pot reduir l’agitació i millorar els problemes de comportament que són comuns en el mitjà de les etapes de la malaltia d’Alzheimer . Fins i tot a finals de la mateixa, una persona pot ser capaç de taral · lejar una melodia o cantar la lletra d’una cançó de la infància . La música proporciona una manera de connectar al malalt amb el món , fins i tot després que la comunicació verbal s’ha tornat difícil .

La música i la tecnologia

La tecnologia no s’ha quedat enrere pel que fa a la teràpia amb música , per això hi ha diverses aplicacions gratuïtes que poden descarregar per iOS i Android . Una d’elles , Musicoteràpia , conté peces de música clàssica seleccionades especialment per transmetre una sensació de relaxació i disminuir l’estrès . També hi ha l’aplicació Free Streams , molt popular entre els adults grans , pel fet que té una enorme selecció musical .

Font: http://www.solidaridadintergeneracional.es/public/index.php?pid=boletin&id_contenido=1831

Per a saber-ne més articles sobre musicoteràpia:

Musicoterapia i càncer: http://www.vanguardia.com.mx/musicaparaafrontarelcancer

LListat de cançons classiques i els seus beneficis http://www.blogclasico.com/2008/02/musicoterapia-

Tècniques de musicoteràpia: http://www.therapi.eu/tecnicas-en-musicoterapia/

http://www.hoyesarte.com/musica/allegro-el-poder-de-la-musicoterapia-en-un-libro-ilustrado_145224/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s