Gimnàstica cerebral

P1020991

La gimnàstica s’enten com exercici, o entrenament destinat a enfortir-nos o millorar la nostra salut.

En aquest cas  parlarem concretament de la salut del cervell.

Així per gimnàstica cerebral podem entendre que es tracta d’exercicis d’entrenament mental, per mentenir o millorar les nostres capacitats racionals, però al cervell li corresponen funcions més amplies i diverses, més enllà de les només racionals.

I parlant d’aquest exercici per millorar el cervell hauriem de pensar en quines funcions fa el cervell i quines volem millorar. Per això abans hem de saber que fa el cervell.

El cervell és l’encarregat de processar tota l’informació que rebem i al hora és qui regula el funcionament del nostre cos i el administra a fi que respongui a les necessitats del medi o les pulsions interiors.

Llavors una gimnàstica cerebral no es destinarà només a millorar les funcions simplement racionals sinó totes les funcions del cervell. Per això cal nodrir-nos d’un ventall d’activitats que ens enriqueixen en els diversos àmbits de la nostra vida estimulant el nostre cervell.

Actualment faig aquestes xerrades per a la Creu Roja, però si me la demaneu vindré a fer-la per a la vostra entitat, associació, poble…

Justament aquesta setmana en Punset va fer un programa dedicat a la neuroplasticitat cerebral de la que parlo a la xerrada.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=WbrLdcm_D8A%5D

 Si no el veieu bé el podeu veure al següent link:
http://www.redesparalaciencia.com/1355/redes/2009/redes44-entrena-tu-cerebro-cambia-tu-mente

I en el següent enllaç podeu veure un altre article que amplia l’informació amb moltes més coses que podem fer per mantenir el nostre cervell despert i amb bona salut fíca i emocional: http://haciaunavejezdigna.blogspot.com.es

Creu Roja

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s