Dignitat i respecte

a2338-boyreadingimaginacioDignitat i respecte són necesaris per a la salut emocional de tota persona, són drets emocionals bàsics.

Qualsevol societat que té el seu teixit deteriorat, amb pobresa, manca de recursos, membres amb conductes antisocials requereix d’una revalorització dels seus membres a fí de poder-se’n sortir. Falla el respecte i la dignitat que senten com a persones.

Grans educadors de tots els temps com Paulo freire, i molts altre s ja ho han dit. Cal començar per la cultura, revaloritzant a les persones, dotant-los de valor a través de diverses eines com , la pintura, art urbà i graffitis,  la música, orquestes i bandes urbanes ajuden a treure els nens  més pobres de la marginació. Ho hem vist al brasil, a l’Índia amb Vicens Ferrer i molts altres llocs.

David Gateu i Vicens Ferrer 2003L’art com a teràpia ajuda a recuperar moltes persones.

La cultura, la filosofia, es ensenyar a pensar, a saber qui som i a tenir perspectiva, ens pot tornar a unir amb els nostres veins i teixir projectes de proximitat que ens revaloritzin a tots.

Però que fa el nostre govern per ajudar-nos a sortir de l’actual crisis, eliminar música de les escoles, rebaixar sous (0 revaixar valor de les persones) eliminar filosofia de secundaria…

I que fem nosaltres? ens quedem quiets o reaccionem? defensem una revalorització de les persones, recuperem el teixit de relacions, tots som dignes encara que no estem d’acord o les actituds i costums dels altres no ens agradin.

Dignitat i respecte inquestionables poden enfortir el teixit per sortir-nos en tots juns, negar el respecte i la dignitat ens enfronta els uns amb els altres, i “a rio rebuelto ganacia de pescador”. Per a qui ho vulgui entendre.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s