Educació emocional

“Un nen sense uns llaços forts amb els seus pares, té més niñosprobabilitats d’enfrontar-se a problemes educatius i de comportament en el futur, com ara agressivitat, i comportaments desafiants i hiperactius .

Aquests nexes efectius amb les seves mares i pares proporcionen a aquests infants una base des de la qual poden prosperar en el futur.”

http://m.bebesymas.com/educacion-infantil/cuatro-de-cada-diez-ninos-menores-de-tres-anos-carecen-de-un-apego-seguro-con-sus-padres

No en som conscients però el paper dels pares i educadors es fonamental.

“El que diuen els pares, com ho expressen, les veritables intencions del que volen comunicar i els silencis, són d’una importància fonamental ja que, amb el pas del temps, aquesta verbalització es converteix en el model referencial amb el qual el nen s’enfronta al món. Tot el que els pares formulen sobre els seus fills, els nens ho assimilen i ho creuen sense dubtar de la paraula dels seus progenitors.”

http://www.mentelibre.es/?p=1288

Pel creixement d’un esser humà l’amor és fonamental ens ajuda a estructurar el nostre cervell, la nostra bioquímica, la nostra personalitat.

Nosaltres som essers emocionals, i les emocions positives activen tot el nostre ADN a fi de que es pugui manifestar tot el potencial positiu.

coherencia del cor

 

Com a pares i Educadors hem d’evitar les emocions tòxiques a fi de que aquest potencial es pugui materialitzar. Però per altra banda no hem de caure en l’altra banda, la sobreprotecció.

Ens cal una coherència interna que ens faci ser valents davant els reptes, I a afrontar les dificultats de cara. Quan ho fem emocionalment  davant els nostres fills són ressolutius, un model  precis a seguir.

Ensenyem als nostres fill a enfrontar-se a les seves pors enfrontant-nos-hi nosaltres.

Entrem en una nova visió del món hem de lluitar i defensar els nostres drets des del cor, des de la coherència, sense por, i amb valentia. No rendir-nos ni cedir en a favor d’una malentesa bondat. EL concepte clau és rigor en la defensa dels propis drets i el respecte dels altres des de la dignitat que suposa saber-nos humans, en el sentit profund  de la paraula.

Per això proposo un exercici fàcil per iniciar un procés de reeducació emocional.

Sentar-nos amb la columna vertical. Respirar profunda i lentament, escoltant els bategs del cor. I centrar la nostra atenció en emocions positives mentre respirem i escoltem. Observem les nostres emocions, i per un momnet tractem de gaudir de les positives. Si ens venen dubtes i preocupacions els despedim fins un altre moment. Ara és el moment de gaudir la nostra respiració del nostre bateg, i impregnar-nos de les emocions positives. Anem absorvint amb cada inspiració una mica de valor, una mica de dignitat, amor… així amb totes les emocions positives que desitjem fins que les sentim.

Quan acabem ens fem el proposit de ser valents i mantenir les emocions positives durant el dia, i enfrontar les emocions negatives ressolutivament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s