Meditació per a nens

Ensenyar a meditar als nensmeditant17

Des que som nens, estem lligats a moltes coses, la vida ens ha portat circumstànies que ens han portat emocions positives i negatives. Però algú ens ha ensenyat que fer amb les nostres emocions, com calmar la nostra pròpia ment?

Aquest  aspecte principal de la nostra vida ha estat descuidat.

De vegades sents tristesa i de vegades altres sentiments sorgeixen, però simplement passen. Un esdeveniment genera una emoció dins teu i l’emoció novament genera estats mentals i aquest cicle torna a començar. I això pot esser un bucle d’emocions negatives i pensaments destructius.

L’única manera de trencar aquest cicle és observar les sensacions com sensacions i deslligar-les de les emocions.

Aprendre a observar els nostres processos interiors ens donarà perspectiva, calmarà la nostra ment i ens farà amos dels nostres processos i no víctimes del descontrol.

Si medites només per un temps, entendràs això. La meditació és l’art de no fer res.  És tracta de saber mirar i enfocar-nos a nosaltres mateixos amb perspectiva. Però això s’ha d’anar educant poc a poc.

Probablement has escoltat la famosa cita del Dalai Lama que diu : “Si a cada nen de 8 anys en el món li ensenyéssim a meditar podríem eliminar la violència al món en una sola generació . ”

Els petits sempre estan molt actius buscant noves coses i aventures i és molt difícil que es mantinguin asseguts i en silenci .

Meditar i seure calmadament i concentrar-se en el seu interior . Així es pot manejar una meditació per a nens? Normalment no … si ja és massa difícil per a un adult aturar els pensaments continus. En l’opinió del psicòleg Marcus Stuck el cervell dels nens sota dels 10 anys no està ni tan sols prou desenvolupat per permetre la meditació i el control respiratori .

Així que , que és el que el Dalai Lama busca amb això?

Es tracta d’establir una sensibilització en els nens amb ells mateixos i el seu voltant així com completar l’habilitat de concentrar-se en el moment present i les seves sensacions.

A ells els encanten els  viatges imaginaris els contes i la imaginació així podem provar de crear una rutina.

Un exemple de meditació:

Tanca els teus ulls i imagina un estel molt bonic té una llum clara i càlida , aquesta estrella és teva només teva.


Col · loca- el color que et vulguis pot ser rosada , violeta o potser platejada , o potser té molts colors .

Aquesta estrella que és només teva brilla amb una llum blanca molt forta, resplendent, és preciosa .

Romans uns moments en silenci observant les teves sensacions .

Imagina que aquesta llum baixa cap a tu corre com una deu fins tocar-te el teu cap , després aquesta llum va baixant per tot el teu cos fins que aquest ple de tota aquesta llum blanca .
aura
En passar pel teu cos l’estrella et va omplint de llum .

Sents com et va baixant pel teu pit , i després passa pels teus braços , tu estómac , ara arriba als teus cames fins arribar als teus peus , sents una gran pau tranquil · litat , i molta alegria .

Aquesta tranquil · litat , pau i amor s’expandeixen per tot el teu cos i més enllà . es fa gran gran. i cada vegada et sents millor .

Ara aquestes brillant com si tu mateix fossis aquest estel. La llum de l’estrella et dóna pau calma i t’ajuda a veure clar i entendre-ho tot .

Et quedes uns moments en silenci observant les teves sensacions .

Després llum es concentra en el teu melic , i aquí romandrà guardada perquè quan la necessitis només recordant on està la seva llum tornarà a brillar en tu devolviendote la pau, la tranquil · litat i la claredat per veure-ho i entendre-ho tot .

Et quedes uns moments en silenci observant les teves sensacions .

Respira tres vegades lentament traient l’aire per la boca , pots obrir els teus ulls i poc a poc moure les teves mans .

http://www.infomistico.com/portal/2012/11/15/metodo-facil-para-ensenar-a-meditar-a-los-ninos/

Per a saber-ne més

Anuncis

2 responses to “Meditació per a nens

  1. Retroenllaç: Volem una Escola lliure d’agressions físiques, psicològiques, verbals o socials. Exigim escola de PAU! – primerartisticd

  2. Retroenllaç: Volem una Escola lliure d’agressions físiques, psicològiques, verbals o socials. Exigim escola de PAU! – ampa les codinetes 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s