La coherència del cor

El cor genera el camp electromagnètic més extens del cos, comparant-ho amb el cervell és 60 vegades més gran en amplitud i aproximadament 5000 vegades més fort en intensitat, i pot esser detectat a varis metres de distància del cos per magnetòmetres prou sensibles.

Investigacions realitzades per l’ institut Heart Math mostren que la informació pertanyent al sistema emocional d’una persona també es comunica pel camp electromagnètic del cor.  De la mateixa manera els patrons rítmics del cor canvien segons experimentem unes emocions o unes altres. Així el cor codifica les caractrístiques del funcionament del cos, i alhora que les recull les difon per tot l’organime per sincrontzar tot el nostre sistema. Hem vist que les ones que s’emeten des del cor interactuen amb els òrgans i altres estructures corporals. Aquest fet ens fa veure l’importància de la cohereència psicofísica per millorar la consciència, tant sensorial del cos necessaria per coordinar les funcions fisiològiques com també per millorar la estabilitat emocional, la funció mental i els actes intencionals.

Hem observat que el cor actúa com si tingués una ment pròpia i afecta profundament la manera en què percebem i responem al món. En essència, sembla que el cor s’intervé en els processos mentals de la intel · ligència i la consciència. Aquestes influències afecten profundament la funció del cervell i la majoria dels òrgans principals del cos, i en última instància a determinar la qualitat de vida. Així les ones cerebrals es sincronizten amb les variacions del ritme cardiac; es dir, que el cor arrossega al cap.

emociones_y_salud_clip_image002“El Dr. J. Andrew Armour introdujo por primera vez el “cerebro corazón” término en 1991. Armour mostro que el complejo sistema nervioso intrínseco del corazón califica como un “pequeño cerebro”. Este cerebro corazón, explica en “Ciencias del Corazón” publicado por el Instituto de HeartMath, “es una intrincada red de varios tipos de neuronas, neurotransmisores, proteínas y células de apoyo, como las que se encuentran en el cerebro. La investigación ha demostrado que el corazón se comunica con el cerebro en cuatro formas principales: Neurológicamente (a través de la transmisión de los impulsos nerviosos), bioquímicamente (a través de hormonas y neurotransmisores), biofísicamente (a través de ondas de presión) y energéticamente (a través de interacciones de campos electromagnéticos) “Su circuitos elaborados  le permite actuar independientemente del cerebro craneal – para aprender, recordar y sentir y sentido.” http://eft-esencial.blogia.com/2013/012401-el-cerebro-del-corazon.php

Emocions negatives , com la ira o la frustració estàn associades a un ritme desorganitzat del patró ritmic del cor. En contrast les emocions positives com l’amor, la gratitud estan associades aun ritme suau, ordenat i coherent en l’activitat del cor.

L’ investigació mostra que la clau per a l’èxit de la integració de la ment i les emocions es troba en l’augment de la coherència (funció ordenada harmònica) d’ambdós sistemes i posar-los en fase entre si.

El nombre real de connexions neuronals que van des dels centres emocionals als centres cognitiva és més gran que el nombre en l’altra direcció. Això en certa mesura explica el poder de les emocions. Una vegada que una emoció s’experimenta, es converteix en un poderós motivador de comportaments futurs, les actituds i els èxits a llarg termini.

 Està demostrat que quan el esser humà utilitza el cervell del cor crea un estat de coherència biològic que ho armonitza tot, funcionem millor, i s’activa a través de les emocions positives.

És un potencial no activat

Activem aquest circuit cultivant les cualitats del cor: la apertura vers els altres , la escolta, la paciencia, la cooperació, la acceptació de les diferencies, el coratge…

Exercici de coherència cardiaca:

  • Buscar una emoció positiva en la memòria.

  • Sentir-la fisicament.

  • Respirar per introduir-la en el nostre interior. Respiracions lentes.

  • Sentir gratitud vers nosaltres per fer aquest execici. Acabar.

“MENTE –  CORAZÓN  –  &  RESPIRACIÓN   actúan Juntos por un bien  común y en estrecha relación con los  demás órganos y  sistemas del cuerpo para mantener todos  los procesos metabólicos  del  cuerpo funcionando perfectamente.  De todas las actividades del ser humano la  más impactante para las funciones del CEREBRO Y CORAZÓN es la misma RESPIRACIÓN. La frecuencia  respiratoria  tiene el poder de cambiar  las diferentes ondas cerebrales (Delta, Teta, alfa, beta y gama) ó estados de conciencia que hacen parte del sistema cerebral. 

Dependiendo de la calidad de nuestros pensamientos,  o del  estado de COHERENCIA (actitud positiva) o incoherencia (actitud negativa), hacen que  el sistema endocrino genere sustancias químicas en forma de hormonas que determinarán estados de felicidad ó infelicidad, Preocupación ó Tranquilidad, Salud o Enfermedad.” http://www.fundacionconciencia.com/mente-corazon-respiracion-juntos-por-un-bien-comun/

Un altre tipus d’exercici guiat en video:

[youtube:http://youtu.be/2PV1LES4fMM%5D

Video de un reportatge de RTVE

[youtube:http://youtu.be/2s85g87-lfQ%5D
Per a saber-ne més

http://www.heartmath.org/research/science-of-the-heart/introduction.html

http://www.lavanguardia.com/lacontra/20120314/54267641495/annie-marquier-corazon-cerebro.html

http://www.dailymotion.com/video/xxsh81_emociones-y-corazon-el-campo-magnetico-cardiaco_school

http://www.mariadelcarmenpignotti.com/2013/07/campo-electromagnetico-del-corazon.html

http://www.idp.qc.ca/html/annie_marquier2.html

http://curacionemocional.net/coherencia-cardiaca/

http://serexistencialdelalma.ning.com/profiles/blogs/interacciones-de-cabeza-coraz-n

Anuncis

One response to “La coherència del cor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s