El Tai Chi Chuan

El Tai Chi Chuan és un art marcial que apareix al voltant del segle XVII a Xina, a la zona de Wudang com una evolució natural d’altres arts marcials que es practicaven incorporant-hi els principis fisiològics i espirituals del taoísme.

Tai chi chuan vol dir combat de la gran cima, Cima es refereix al punt més alt de la muntanya on no hi ha part il.luminada ni ombrivola, es dir on els principis pasius i receptius com ara la defensa es donen simultaniament amb els actius com l’atac. Per tant el tai chi i tots els seus moviments tracten d’equilibrar i de executar simultaniament atac i defensa com un sol moviment. I es mou amb els principis de suavitat i no resistència que proposa el Taoísme.

En mans de diferents mestres evoluciona i com un arbre va derivant-se i tenint diferents rames que es mouen amb diferents matisos, d’aquesta manera trobem diversos estils que avui en dia es practiquen. Estils que coneixem amb el nom de Yang, chen, Wu, Wudang…

Uns vídeos dels diferents estils:

Yang

Chen

Wudang

Wu

Sun

L’entrenament del tai chi chuan s’amcostuma a fer en diferents parts. Primera part exercicis d’escalfament, i movilització de l’energia, després treball de forma, que serien llargues coreografies de moviments encadenats,(és el que es el que veu més sovint per la tele,) i el que menys es veu i coneix són practiques amb parella de tuei shou, que podem traduir com a empenyer les mans. Es dir exercicis de sensibilitat en parella en els que aprenen a moure’ns amb els principis del tai chi chuan, a fi de poder-ho fer després en les aplicacions dels moviments de la coreografia.

Cada escola o estil té coreografies diverses, normalment hi ha una serie curta, i una llarga de ma buida, una serie d’espasa i després altres series d’armes que poden diferir segons les escoles com sable, llança, bastó o ventall.

Formes amb armes:

Espasa:

Sable

Llança

Ventall

Tot i que a occident el tai chi és més conegut pels seus beneficis a nivell de salut, doncs tots els exercicis de preparació estan destinats a enfortir el cos i les sèries ens ajuden a treballar l’equilibri , la consciència del cos, els aspectes marcials són els grans desconeguts.

Tuei shou

Aplicacions marcials

Però si en voleu saber més coses sobre el taichi, hi ha la pàgina web : http://www.taichichuan.com.es/ on trobareu material i informació de qualitat.

En aquesta altre també trobareu informació de qualitat http://www.taichifigueres.com/.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s