Geometria sagrada, uns patrons universals

La geometria sagrada fa refrència a unes proporcions i formes que són uns patrons subjacents a la realitat que ens envolta.

No són patrons ocults, gairebé són patrons evidents. Plató ja ens parla de geometria, i Pitagoras  fórmula diverses propostes sobre el que anomena harmonia de les esferes.

Dins una esfera poden esser continguts un poligons regulars amb totes les cares i arestes iguals. Són els anomenats sòlids platònics: el tetraedre, el cub, el octoedre, l’icosaedre i el dodecaedre.

Hi ha uns patrons bàsics que ressonen amb les nostres hàrmonies, i les estructures perfectes de la geometria ressonen amb les formes bàsiques amb les que s’organitzen els nostres àtoms, cel.lules i molècules.

Quan treballem amb geometria podem pintar les figures, muntar-les en 3  dimensions, meditar dins d’estructures tridimesionals, o sostenint a les mans aquestes estructures.

Aquí us proposo una armonització amb aquestes proporcions a través d’uns videos en els que desenvolupo la construcció de les formes.

Senteu-vos davant i observeu, sense pensar, gaudiu de la música de fons, i deixeu que l’armonia d eles proporcions  faci el seu treball.

Flor de la vida

La flor de la vida és una representació bidimesional del patró de creixement cel.lular del nostre cos.

Pentaflor

El creixement dels petals de les flors, de les llavors del girasol segueixen un patró harmònic, la proporció àurea que es manifesta a través d’una flor pentagonal.

Flor de la vida integrada amb l’home d e Vitrubio

L’home de vitrubio té une sproporcions exactes que quan es superposa a la flor de la vida ens descobreix una armonia oculta.

Flor de la vida integrada amb l’estrella pentagonal i l’home de vitrubio

La estralla pentagonal desenvolupa el patró de la proporcó àurea a través del qual la natura creix: el trobem en el creixement dels petals de les flors, le srames dels arbres, la propoció del esser humà.

Chakana: Creu andina amb aminoglifos

Video de activació de la geometria sagrada dels aminoglifos del nostre ADN.

Codis geomètrics vistos en meditació: Hemmis la Índia

Al temple de Hemmis (Ladak, La Índia), sentat en meditació varen apareixer une simatges, unes informacions, una vibració , una forma que comparteixo amb vosaltres, a través d’aquest video tracto de compartir la meva experiència.

SI voleu treballar més físicament sobre els conceptes que es desenvolupen als videos podeu descarregar-vos el següent pdf. L’he trobat per internet, i m’ha semblat molt complert, espero que el pugueu disfrutar: http://www.rgdesign.org/_hall/Geometria.Sagrada.%5BRoberto-Garcia%5D_boceto.pdf

Aviat publicaré nous articles ampliant informació sobre geometria sagrada, si us interessa subscriviu-vos al blog.

Anuncis

2 responses to “Geometria sagrada, uns patrons universals

  1. Sergi Pallares Lazaro.

    Molt be¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    Sergi.

  2. M’ha encantat!!
    Abraçada!!

    Judith.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s