Cants harmònics

És una tècnica vocal amb la que es poden emetre dos o més sons alhora, es canta una nota base acompanyada de una o dues notes que ressonen amb ella.

Les notes harmòniques són els elements que donen a cada nota el seu so, timbre, i color, i d’ells depèn la bellesa del cant. Amb aquesta tècnica es fan audibles, independents entre sí, mentres que normalment no els sentim separats.

Originari de Mongolia, era el cant dels Xamans que através seu es comunicaven amb els esperits de la Natura. Com a tècnica artística musical es desenvolupa a Mongòlia, Tíbet, sud de Siberia i Asia central.

Trobem que també practiquen aquests tipus de cant en altres llocs del món on s’ha desenvolupat amb independència.

Es va utilitzar també a Cerdenya. Existèixen moltes teories sobre el seu us en algun tipus de ritual espiritual ceremònies cabalítiques, escoles de misteris, pràctiques sufis, Però no hi ha gaire informació ni es massa clara.

La bellesa d’aquest cant produeix efectes sanadors, armonitza l’estructura energètica, anímica i física dels nostres cossos.

Activa les glàndules cerebrals, estimula la generació d’endorfines, el que  ens ajuda a estàr més relaxats i tranquils, cosa que ens acosta a un estat de major serenitat, alegria i pau.

Els armònics com a ones vibradores ténen la facultat de ressonar amb la nostra estructura física gràcies a les proporcions de ressonància dels nostres cossos, cosa que activa moviments de neteja i alliberació de tensions a nivell profund.

Les ones contacte vibracionalment amb els cossos dels oients, i per ressonància aquests són estimulats per la freqüencia, i característiques del armònic a desbloquejar els centres del cos, incidint sobre glàndules hormones i camps electromagnètics del nostre cervell entre altres coses.

Alguns exemples de cants armònics:

[youtube:http://youtu.be/1FTqI_LNy5I%5D [youtube:http://youtu.be/0M3YFK3sJ54%5D [youtube:http://youtu.be/RxK4pQgVvfg%5D [youtube:http://www.onenessound.com/es/galeria.html%5D

Efectes dels cants armònics:

[youtube:http://youtu.be/4iG9hb56z4M%5D [youtube:http://youtu.be/jJKxgEdNpO4%5D

Saber més:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s