Alineació dels nostres cossos amb les 8 direccions

Quants cossos tenim?

Si mai algu ens pregutés quans cossos tenim, provablement ens sentiriem sorpresos. Sempre hem pensat que en teniem un, el cos físic evidentment.

Però si redefinim cos, com un conjunt de percepcions que funcionen com a sistema, s’ens pot ocorrer pesnar que tenim altres cossos que es superposen a aquest cos físic.

Podem dir que un cos pot ser una dimensió de l’experiència humana, un pla o nivell, pero entre nosaltres li direm a aquest concepte que es un cos entant que manifesta una unitat de percepcions.

Podem imaginar que tenim un cos emocional, un cos mental, i pot ser d’altres fins i tot.

A cada cos li podem asssociar un tipus de percepcions, per exemple:
Al cos físic:

  • Fred/ calor.
  • Dolor.
  • Tacte…

Al cos emocional:

  • alegria/tristor
  • valor/por
  • esperança….

Al cos mental:

  • imaginacions/ visió
  • cultura
  • creences
  • idees…

Cadascú podría ampliar aquesta llista amb la seva pròia experiència, aquests conceptes i percepcions no ens són gens extranys.

I si diem que cadascún d’aquests cossos no són independents els uns dels altres, són com plantes de l’edifici de la nostra identitat. Que per passar d’una planta a l’altra hem de pujar per unes escales, es a dir que hi ha punts on un cos es toca més amb l’altre.

Llavors pel cos mental podem imaginar en quin lloc es toca amb el físic? Crec que la majoria coincidirem en el cap.

I el cos emocional on es toca amb el nostre cos físic amb mé sintensitat? La majoria podem coincidir en la zona del cor.

No és que les emocions només es sentin al cor, que les sentim amb tot el cos, però en un punt que associem més facilement amb les emocions, igual que el cap amb el món de les idees.

I el cos físic el podem concentrar en le seu centre de gravetat ,  a  dos dits darrere del melic.

Són simplement un punts d’especial sensibilitat per a els nostres aspectes físic, emocional i mental.

Els nostres cossos reben constantment informació de l’exterior que han de processar i amb la qual necessiten equilibrar-se.

La quotidianitat ens estira a focalitzar-nos en aspectes parcials del món, desconectant-nos de la totalitat.

Per això ens cal reconstruir els camins per els quals els nostres cossos s’integren al món.

El nostre entorn, estiguem allà on estiguem es caracteritza per les direccions. I cada direcció té les seves pròpies qualitats.

Si fem l’exercici mental o real de col·locar-nos mirant una estona en una direcció i tractem d’escoltar les sensacions que ens arriben, de cada direcció en tindrem unes percepcions  ben diferenciades.

Del sud:
escalfor,
lluminositat,
alegria

del oest.
Tristor
foscor

del nord
humitat
fred
vent

de l’est
llum solar
alegria
frescor

Si ho fem podrem augmentar aquestes breus llistes, Us invito a provar-ho encara que sigui només un minut tancant els ulls i imaginant les sensacions que tenim de cada direcció. Fer-ho ens pot sormprendre de la quantitat de coses que podem associar a cada direcció.

Els xinesos amb el seu art del Feng Shui han classificat les energies de les 8 direccions, nord, sud, est i oest, i també nordes, nordoest, sudest, i sudoest. Explicacions i característiques que ja s’expliquen en el llibre classic del “Yi Jing”, més popularment conegut com “I ching”.

Nosaltres podem imaginar que aquestes energies ens porten equilibri, si ens obrim a elles, ens connectem amb el món, si n’oblidem alguna, estem tancant una de les portes de casa nostra, i algun aspecte de la nostra vida es pot quedar sense ventil·lació.

L’exercici d’avui

L’exercici que proposo avui és en els tres cossos que hem mencionat, connectar-nos amb les energies de les 8 direccions a través de la nostra respiració acompanyant-ho amb el moviment del braços.

Pas 1:

Obrim els braços inspirant al nivell abdominal i imaginem que absorvim l’energia de les 8 direccions. Treiem aire i tornem a deixar els braços en repòs.

Repetim aquest pas varies vegades.

Pas 2:

Obrim els braços inspirant al nivell del cor i imaginem que absorvim l’energia de les 8 direccions. Treiem aire i tornem a deixar els braços en repòs.

Repetim aquest pas varies vegades.

Pas 3:

Obrim els braços inspirant al nivell del cap i imaginem que absorvim l’energia de les 8 direccions. Treiem aire i tornem a deixar els braços en repòs.

Repetim aquest pas varies vegades.

Pas 4:

Quan hem obert aquests tres espais a través del moviment i la respiració els connectem amb una col.lumna imaginària. En la que es recullen les propietats de les 8 direccions en els tres nivells o cossos.

Aquesta columna és l’eix central de la nostra vida, de la nostra consciència. L’imaginem gran, poderosa, brillant, lluminosa.

Pas 5:

Quan tinguem la sensació que aquest eix vital s’expandeix en tots els nivells i en totes direccions, recollim l’energia en el cente del nostre cos. A nivell abdominal.

Fem tres respiracions profundes i posem les dues mans juntes sobre el melic per enmagatzemar-hi allí la nostra sensació de connexió amb l’univers amb totes les direccions i nivells de la nostra existència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s