El Yi Jing o I Ching, el llibre de les mutacions

Es tracta d’un llibre escrit a l’antiguetat  dins la cultura xinesa representa un tractat de cosmologia, física, ciencia política, filosofia, doncs és una interpretació de les energies que es mouen al món, com es creen, interactuen i trasformen. Tot això plasmat en un el.laborat codi binari que permet esser interpretat i analitzat des de milers de punts de vista profunditats o intencions.

Podem treballar amb el Yi Jing, o I Ching, segons el trobem transcrit d’una manera o un altre, considerant-lo un llibre oracle, un tractat de meditació, o un estudi científic sobre la naturalesa de la materia, o fliosòfic, segons interpretem els diversos nivells del esser humà. El tractat antic està fet amb un llenguatge simbòlic, que diversos investigadors modenrs han anat analitzant i publicant en els seus llibres. Així podrem trobar tot tipus d’enfocs sobre el mateix tramat bàsic sobre el qual s’en fan els diferents comentaris, segons l’intanció del autor. Des de la traducció directe del classic, fins a interpretecions científiques sobre el codi binari en el que està expresat.

Aquí teniu l’enllaç a l’entrevista que fan  a Catalunya Radio a Jordi Vila, traductor d’una edició  del Yi Jing: YIJING, El Libro de los  Cambios. Ed. Atalanta (Vilaur, Girona, 2006) ISBN: 8493462594

I Ching

http://www.catradio.cat/flash/srp.swf

[youtube:http://youtu.be/PaKtDhQIFpk%5D

Per saber més sobre l’I ching:

Per fer una consulta a l’oracle on-line

L’ Yi Jing o ( I ching) com a oracle, després de plantejar-li la pregunta, es fan tradicionalment unes tirades de monedes que donen com a resultat una combinació de 2 ttrigrames, conjunt de dos grups de tres linies  de la seva interrreslació se n’extreu una interpretació que és la resposta a la pregunta formulada.

Hi ha webs que ens permeten fer una tirada on-line, per obtenir una resposta ràpida a le snostres preguntes.

Desitjo que aquest article us generi prou interes com per començar a indagar una miqueta més sobre aquest llibre i les seves descripcions de les transformacions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s