Dibuixem per transformar-nos

Per treballar amb la nostra transformació podem utilitzar motles tècniques diferents segons el momnet, l’estat d’ànim, l’ocasió.

Avui proposo començar a treballar un exercici de dibuix per començar a exercitar-nos en unir les nostres emocions als nostres actes.

Ens proposem un acte detransormació a través del dibuix. De fet el dibuix no té poder, el que té poder són les emocions que hi reflexem, per tant hem de tractar de sentir tot allò que dibuixem.

A més de sentir, hem de exercitar la nostra voluntat a fi de exercir un treball conscient de transformació, ho volem veure en positiu. No volem que al dibuixar les nostres emocions plasmem el nostre costat fosc victoriós.

De fet no podem negar el nostre costat fosc, els nostres dolors, inseguretats, dubtes, penes… Però el que no podem fer es permetre que ens dominin impedint expresar la nostra part lluminosa. Doncs aquestra intenció de superació, aquesta voluntat ,’hem de convertir en un acte a través del dibuix, fer un dibuix optimista de transformació.

Exercici per sumar emocions a les coses que representem i imaginem.

Farem el dibuix del camí de la solució dels nostres problemes, o de conseguir els nostres desitjos.

Preparem el que necessitem.

Un full de paper, llapis goma, colors…

Abans de començar estem un moment en silenci, fem tres respiracions i observem el nostre espai intern. Obervem sense intenció, com qui contempla un paisatge.

Comencem el dibuix.

Fem una línia que representa el temps. I posem dos punt s l’ara, i a sobre dibuixes una figura humana, tu, i l’adornes amb totes les teves qualitats, simbolicament com vulguis, però tracta de sentir les teves emocions allò que sents, com ets, i et representes.

Al final de la línia dibuixa un altre figura, el teu ideal. Adorna’l amb tot detall, i tracta de sentire les emocions que representes i le sseves qualitats, imagina els sentiments que ha de sentir el teu ideal.

Ara tens la línia entre mig de les dues figures, tens els sentiments que han de transformar-se, les coses que desitges, i les barreres que percebs, si dibuixes les barreres, les reforces, si t’enfoques en els problemes els reforces, si els ignores, no es mouen, però pots dibuixar com superes cada passa, representa les passes amb petjades, i imagina les emocions de la supreació dels obstacles… Important, recreat en les emocions de victòria i superració.

Pots acompanyar-te de música, una música alegre, èpica que t’ajudi a sentir que t’alliberes de barreres. No pensis en com, pensa en els sentiments que tens al superar-te.

Quan hagis acabat el procès mira el dibuix.

Quedat una estona en silenci. Observant. Observa les teves emocions , el teu cos, com et sents, no pensis. Gaudeix del teu estat.

Que en podem esperar d’aquest exercici?

  • Tenir més consciència de les nostres emocions.
  • Identificar els nostres objectius emocionals
  • identificar les nostres barreres
  • generar un impuls de superació

El dibuix no ens fa superar les barreres, és l’intenció i les accions que farem després de ser conscients els que ens ajudaràn a canviar, i el fet d’esser conscient ens ajudarà a poder actuar en direcció a les nostres metes, i a tenir unes espectatives positives.

És important que generem aquestes espectatives positives en el dibuix per facilitar-nos el nostre treball de transformació.

Ànims i endavant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s